e7 technologie: Optimale prijs-kwaliteitsverhouding voor land- en tuinbouwfolies

Frankenthal (Duitsland), 25 maart 2019 – RKW heeft haar nieuwe meerlaags extrusielijn (7-laags co-ex) op de Site in Hoogstraten / België in gebruik genomen. De nieuwe e7-technologie lijn maakt het mogelijk om diverse folies voor de land- en tuinbouw efficiënt te produceren en verhoogt de productiecapaciteit van RKW met meer dan 10 procent. Eerder, in 2018, heeft RKW haar extrusiecapaciteit voor landbouwfolies al uitgebreid in de site van Michelstadt (Duitsland).

RKW richt zich op internationale groeimarkten en heeft miljoenen geïnvesteerd in de technische infrastructuur en bijkomende productiecapaciteit voor haar agrarische business. "We verbeteren onze producten en eigen merken voortdurend ten voordele van onze eindklanten. De investeringen in onze agrarische competentiecentra Michelstadt en Hoogstraten voegen niet alleen nieuwe capaciteit toe, maar stellen ons ook in staat om de hoogste toegevoegde waarde te bieden ", zegt Paul Leenders, Vice President Agriculture bij RKW en Algemeen Directeur in Hoogstraten.

De nieuwe e7-technologie lijn biedt nieuwe mogelijkheden om innovatieve folie-oplossingen te ontwikkelen. "Met betrekking tot de verschillende lagen van de folie kunnen we onze expertise op het gebied van ontwikkeling en productie benutten en altijd de best mogelijke resultaten leveren", legt Dr. Estelle Cheret, Verantwoordelijke R&D Agriculture, uit. "Elke laag kan worden geproduceerd met nauwkeurig gedefinieerde eigenschappen." Bij productontwikkeling richt RKW zich op speciale silage- en barrièrefolies, silo bags en serrefolies.

Het 7-laags systeem zorgt voor betere silofolies, silobags en tuinbouwfolies. De folies met een breedte van 8 tot 18 meter (26 '- 59') en bags tot 14 ' zijn beter bestand tegen mechanische belasting; ze zijn dunner en geschikt voor een breder scala aan toepassingen. Dit leidt tot eenvoudiger gebruik en hogere werkefficiëntie in de land- en tuinbouw. Zo kunnen we nu kassenfolies met betere thermische en optische eigenschappen en specifieke oppervlakte-functionaliteiten. Tegelijkertijd brengen dunnere folies ook minder transport met zich mee, wat leidt tot minder CO2-uitstoot. Zoals alle landbouwproducten van RKW kunnen de nieuwe folies op een milieuvriendelijke manier volledig worden gerecycleerd of op een veilige manier worden hergebruikt.

In alle fasen van een product, vanaf het begin tot het einde van haar levensduur, streeft RKW ernaar natuurlijke grondstoffen te beschermen, emissies te verminderen, afval en milieuvervuiling te vermijden en de logistiek te optimaliseren. RKW is lid van veel verenigingen en organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Bovendien levert RKW veel inspanningen om de foliedikte te verminderen, milieuvriendelijke oplossingen te ontwikkelen en voert zij een ‘Zero Pellet Loss’ beleid met als doel: het minimaliseren van het verlies van plastic korrels tijdens de ganse procesketen.

Met haar e7-technologie ondersteunt RKW haar klanten om de steeds groter wordende uitdagingen op het gebied van kosten, tijdsdruk en duurzaamheid te kunnen aangaan. e7 staat voor RKW’s ‘excellentie tot de 7e macht’, verwijzend naar de RKW’s bedrijfsslogan “When excellence matters”. (Wanneer uitmuntendheid telt!). Met de e7 technologie kunnen we verder verbeteren op zeven belangrijke punten van excellentie, namelijk:

  • Kwaliteit consistente productprestaties
  • Efficiëntie optimale prijs-prestatieverhouding
  • Innovatie stimulans voor nieuwe producten
  • Flexibiliteit brede toepassingsgebieden
  • Duurzaamheid materiaalbesparende formulaties
  • Service deskundig advies
  • Engagement en inzet betrouwbaar partnerschap

Meer informatie over RKW kan u vinden op www.rkw-group.com.

De RKW Groep

De RKW Groep is een onafhankelijk familiebedrijf met hoofdzetel in Frankenthal (Duitsland) en één van de belangrijkste fabrikanten van plastic folie-oplossingen in de wereld. RKW is marktleider op het gebied van hygiëne- en landbouwfolies, folies voor de drankenindustrie en verpakkingen voor poedervormige goederen. Daarnaast maakt het bedrijf folies en non-wovens voor medische toepassingen, voor de chemische en verwerkende industrie en voor de bouwsector. Dankzij RKW’s duurzame folies kunnen hun klanten het dagelijks leven van consumenten over de hele wereld verbeteren.

In het fiscale jaar 2018 realiseerde RKW een totale omzet van 878 miljoen euro. Zo’n 3.000 medewerkers verwerken 367.000 ton plastic materialen op 20 locaties wereldwijd. Trouw aan de corporate slogan "When excellence matters” levert RKW (opgericht in 1957) uitstekende kwaliteit en service. Respect en betrouwbaarheid zijn de kernwaarden van RKW en vormen de basis van het succes van de onderneming.

Perscontact

RKW Agri GmbH & Co. KG
Marion Link
Head of Marketing & Communications Agriculture
Rossbacher Weg 5
64720 Michelstadt / Duitsland

T +49-(0)- 6061-77-278
marion.link@rkw-group.com